Foam coating


Foam coating wordt met name toegepast in de meubel-, medische, orthopedische en in de verpakkingsindustrie. De foam coating van Prokol, oftewel schuim coating, is bedoeld als decoratieve en functionele coating waarbij de karakteristieke eigenschappen van de ondergrond aanwezig zullen blijven. Een foam coating kan dienen als decoratieve afwerkingslaag, maar kan ook als vloeistofbestendige tussenlaag.

Een met foam coating afgewerkt product is eenvoudig te reinigen en uitstekend geschikt voor toepassingen buiten al dan niet in de omgeving van water. Foam coating is zeer sterk, naadloos, vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar is in diverse kleurmogelijkheden. Hierdoor kunt u de foam coating geheel naar uw wensen kunt aanpassen.

Voor het naadloos bekleden van meubels heeft Prokol een aantal hotsprays ontwikkeld onder de naam FQ. Dit type foam coating is slijtvast en zowel voor binnen als buiten geschikt. Deze coating vormt als het ware een soepele huid om het meubel met een zachte voelbaarheid. De laagdikte van de foam coating hangt af van de toepassing en het type schuim.

Prokol werkt volgens een strikt kwaliteitsprotocol en kwaliteit en service spelen binnen het bedrijf een grote rol. Meer informatie over onze producten...