Applicatie van hotspray


Het verwerken van hotsprays dient zorgvuldig plaats te vinden
Om aan alle kwaliteitseisen voor deze coatings te kunnen blijven voldoen heeft Prokol een kwaliteitsprotocol opgesteld onder de naam Proliner.

Dit protocol bevat ondermeer zaken als probleemanalyse, productkeuze, systeemopbouw, ondergrondvoorbereiding, uitvoering op locatie, veiligheid op de werkplek tijdens de verwerking van polyurea evenals een (verzekerde) garantie.

Hogedruk apparatuur
Hotspray coatings worden altijd met behulp van gespecialiseerde hogedruk spuitapparatuur verwerkt. Deze nemen een aantal functies voor hun rekening:
  1. Verwarmen van de hotspray materialen tussen de 65-85ºC om de mengbaarheid van het A en B component te bevorderen en mogelijk te maken, de hotspray materialen dun vloeibaar te maken en om het geheel snel genoeg te laten reageren.
  2. Het vertransporteren van gescheiden hotspray componenten door een slang naar het pistool.
  3. De beide hotspray componenten in de juiste verhouding te doseren.
  4. Beide component homogeen te vermengen.
  5. Het gemengde hotspray materiaal vernevelen zodat het verspuitbaar wordt.

     
Gespecialiseerde bedrijven
Het aanbrengen van hotspray coatings wordt uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven welke de beschikking hebben over deze apparatuur. Afhankelijk van de aard en organisatie van het bedrijf is deze in staat om op locatie of in eigen huis hotspray coatings te spuiten.

Tijdens de applicatie van hotspray coatings is het van belang dat de verwerkingscriteria worden afgestemd op de situatie en omgevingsvariabele.