Toepassingsgebieden van polyurea


Hotspray coatings van Prokol worden zeer uiteenlopende ingezet.
Hierbij is de procesindustrie in het Botlekgebied, Europoort en de havens van Antwerpen een goed voorbeeld. Namen als Shell, Q8, Esso, Exxon, Nerefco, Akzo Nobel, Lyondell en Vopak vormen hier de gevestigde orde.

Deze industrie is echter sterk afhankelijk van omgevingsfactoren, welke de beschikbaarheid van fabrieksinstallaties en continuïteit van procesvoering sterk beïnvloeden. Goede voorbeelden hiervan zijn onderhoud en revisie op (proces)installaties en veranderingen in de milieuwetgeving.

Om deze afhankelijkheid te minimaliseren zijn producenten voortdurend op zoek naar nieuwe methoden en bedrijfsmiddelen die een bijdrage leveren in duurzaamheid, betrouwbaarheid en kostenefficiency en het beschikbaar houden van productiecapaciteit.
Prokol levert met haar (industriële) coatingsystemen een onmiskenbare bijdrage aan dit streven van de industrie zo veel mogelijk veilig en duurzaam te produceren.

Onderstaand geven wij u een overzicht van de mogelijkheden met hotspray systemen.

Tank Coatings
Een afwerking van polyurea beschermt stalen tanks tegen corrosie, chemische stoffen in de omgeving en alle weersinvloeden. Met de juiste oppervlakte voorbehandeling, substraatvoorwaarde, productkeuze en applicatie op de werkvloer wordt een langdurige bescherming gerealiseerd. Door de snelle verwerkings- en reactietijden vormen de Rocathaan hotspray coatings een ideale afwerking voor tanks. Lees meer...

Tank Lining
De liners op basis van Rocathaan hotspray zijn bestand tegen vele chemische producten en industriële vloeistoffen. De voordelen op het gebied van applicatie en producteigenschappen maken deze secundaire lining de ideale oplossing voor het rehabiliteren van opslagtanks waarbij een korte uitvaltijd een bijkomend voordeel is. Lees meer...

Pijpleiding coatings & linings
Rocathaan hotspray coatings worden meer en meer gebruikt om pijpleidingen zowel aan de binnen- als buitenzijde te voorzien. Als alternatief op schilderwerk heeft polyurea bewezen vele malen langer bescherming te bieden. Zowel stalen pijpen als pijpleidingen bekleed met polyurethaan schuim worden hiermee met groot succes bekleed evenals de binnenzijde van rioolbuizen en putten.

Inkuipingen (bekuipingen) calamiteitenopvangbakken
Steeds vaker stelt de overheid als eis dat opslagtanks of andere bedrijfsprocessen in een vloeistofdichte bak worden geplaatst. De keuze voor het type vloeistof opvangbak of de afwerking hiervan is sterk afhankelijk van de vloeistoffen die hierin terecht kunnen komen. Met behulp van Rocathaan hotspray en een correcte systeemopbouw kan in de meeste gevallen een passende oplossing worden geboden. Lees meer...

Zwembad & vijver bekleding
Met behulp van een Rocathaan hotspray systeem kunnen zwembaden op een betrouwbare wijze waterdicht worden gemaakt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een polyurea coating in combinatie met een topcoating wat als een naadloos membraam in een dikte tot 5 mm wordt aangebracht in het zwembad.

Staalbescherming
Polyurea bezit de capaciteit om corrosie vele malen langer tegen te gaan dan verfsystemen. Hierdoor werkt deze afwerking direct kostenbesparend. Een Rocathaan hotspray systeem is extreem slijtvast en bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf. Dit is dan ook de reden waarom polyurea wordt gebruikt voor het langdurig beschermen van stalen constructies zoals stalen bruggen in allerlei omgevingen. Ook wordt polyurea gebruikt als waterdicht membraam op viaducten.

Maritiem
Ook binnen de maritiem wereld bieden polyurea coatings vaak een goede oplossing. Zowel aan de buiten- als binnenzijde van boten wordt polyurea als afwerking aangebracht.

Dak coating
Een Rocathaan hotspray coating wordt ingezet voor het afwerken van daken die met polyurethaanschuim zijn behandeld. Hierbij heeft deze afwerking de functie als UV-licht beschermer voor de polyurethaanschuim en het verhogen van de weerbaarheid van het schuim. Lees meer...

Afvalwater behandeling
Snelle behandeling, bestand tegen vele chemicaliën, zeer slijtvast naadloos. Wat kunnen we nog meer zeggen over de toepasbaarheid van Rocathaan hotspray coatings binnen de behandeling van afvalwater.

Rioolrenovatie
Het vervangen van rioleringen is een kostbare aangelegenheid. Daarnaast ondervindt de directe omgeving veel hinder van deze werkzaamheden. Met behulp van de Rocathaan Hotspray techniek kan een bestaande riolering eenvoudig worden voorzien van een nieuwe bekleding aan de binnenzijde.

Laadvloer, laadklep en pick-up bekleding
Een Rocathaan hotspray coating wordt ingezet voor het bekleden van vrachtwagenvloeren en laadkleppen. In het kader van het Piek Project wordt deze afwerking ook ingezet om het stiller laden en lossen te bevorderen. Eveneens worden kippers voor zand en asfalt bekleed om slijtage tegen te gaan. Bij pick-up trucks wordt de laadbak bekleed als slijt- en slagvaste afwerking.

Pretpark & Decoratieve afwerkingen
Binnen deze wereld worden veelal isolatiematerialen als eps, xps en pu gebruikt om over voldoende vormvrijheid te kunnen beschikken. Met behulp van een frees en snijtechniek kan elke vorm worden gesneden waarna deze met behulp van een hotspray systeem kan worden bekleed. Hiervoor worden zowel polyurea, polyurethaan als hybride coatings voor gebruikt.

Vloerafwerking en parkeerdekken
Met Rocathaan hotspray kunnen eveneens vloerafwerkingen worden gerealiseerd. De snelle droging en de bijzondere eigenschappen op het gebiedt van slijtvastheid en chemicaliën bestendigheid zorgen ervoor dat een vloer na zeer korte tijd weer in gebruik kan worden genomen. Ook voor het waterdicht bekleden van parkeerdaken en hellingbanen zijn deze producten een ideale oplossing. Lees meer...

Architectuur en vormvrijheid (BLOB)
Hotspray is een bijzondere techniek met toepassingsmogelijkheden waarbij de grens wordt bepaald door uw eigen fantasie. Een belangrijke trend in de bouw is de (Binary Large Object) BLOB-Architectuur. Met vloeiende vormen wordt hierbij gespeeld met de natuur en futuristische creativiteit. De ProLiner hotspray techniek sluit hier feilloos op aan doordat deze coating elke vorm naadloos kan volgen met sublieme eigenschappen. Lees meer...