Bruggen | Viaducten


In een waterrijk land als Nederland komen bruggen in allerlei vormen en maten voor. Al deze bruggen hebben een gezamenlijk doel. Ze moeten ervoor zorgen dat verkeer op een veilige manier de overkant kan bereiken. Een belangrijke voorwaarde is dan ook dat deze goed begaanbaar blijven onder sterk uiteenlopende omstandigheden.

Een bijkomende factor is het onderhoud. Bruggen zijn bijna altijd onmisbaar. Ze zijn meestal gecreëerd omdat er geen weg of een extreem lange weg is naar de overzijde. Hulpdiensten maken dankbaar gebruik van deze weg over het water waarmee ze zelfs levensreddend kunnen zijn. Dat betekent dat ze maar deels of heel kort uit de running kunnen worden genomen.

Ophaalbruggen
Naast de vaste bruggen hebben we vaak te maken met ophaalbruggen. In een waterrijk land als Nederland gaat vervoer vaak over het water. Het onderhoud aan ophaalbruggen brengt nog extra complexe factoren met zich mee. Gedurende de uitvoering dient namelijk het scheepvaartverkeer toch plaats te kunnen vinden.

Brugdeksystemen van Prokol
Als specialist van snelle systemen beschikt Prokol over diverse oplossingen die ervoor zorgen dat bruggen behandeld kunnen worden zonder dat de doorstroming al te veel belemmerd wordt en na direct na uitvoering weer open kunnen worden gesteld.

De Prokol brugdeksystemen zijn geschikt voor bruggen van beton, staal en hout. Ophaalbruggen kunnen, indien nodig, gedurende de uitvoering gewoon open om scheepvaartverkeer door te laten.

Prokol brugdeksystemen bieden een optimale afwerking op het gebied van snelheid, slijtvastheid en waterdichting zodat de onderliggende constructie voor jaren beschermt blijft.

Wilt u graag meer weten over onze oplossingen voor brugdekken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Bel ons direct op +31 85 78 200 20.