Drijvend bouwen

 

Sporten, leven en werken op het water zal in de toekomst de normaalste zaak van de wereld worden. Het oppervlaktewater neemt steeds meer ruimte in en dat dwingt ons tot het bedenken van drijvende oplossingen.

Als drijvend lichaam wordt hierbij vaak gekozen voor een combinatie van EPS en beton. Het enorme drijvend vermogen van EPS maakt het mogelijk om drijvend te bouwen. Echter, EPS heeft de beperking dat het kwetsbaar is en dient te worden voorzien van een bescherming.

Prokol beschikt hiervoor over specials coatings welke het EPS kunnen beschermen tegen invloeden van buitenaf. De Rocathaan Hotspray systemen worden naadloos aangebracht met behulp van hotspray techniek. Na enkele seconden hard deze coating uit tot een zeer slagvaste coating in een dikte van 2 tot 3 mm.

Inmiddels heeft Prokol ook al de nodige praktijkervaring opgedaan. Zo zijn er in binnen- en buitenland diverse drijvende lichamen gerealiseerd in samenwerking met vooraanstaande partners.

Wilt u meer weten over het afwerken van drijvende lichamen, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag terzijde bij dit traject.


Meer over drijvend bouwen op Architectenweb.nl