Balkons, terrassen en galerijen

Balkons, terrassen en galerijen vormen een belangrijk deel van onze woonomgeving. De afwerking en inrichting hiervan dragen dan ook sterk bij aan het woongenot. Met name factoren als kleur en structuurkeuze, evenals antislip en reinigbaarheid zijn mede bepalend voor de keuze van een afwerking.

Een kunststof afwerking heeft, naast een esthetische functie, tevens een functionele nl; het afdichten van onderliggende ruimten en het beschermen van de ondergrond.

Daarnaast kan het bij galerijen noodzakelijk zijn een galerij ophoogsysteem, ook wel opplus-systeem genoemd, toe te passen. Met name bij ouderenwoningen is door het ministerie van VROM wettelijk bepaald dat de drempelhoogte geminimaliseerd dient te worden. Het gevolg hiervan is vaak dat het waterdicht aansluiten van detailleringen vaak tot problemen leidt.

Renopar systeem
Door te kiezen voor het Renopar-TG systeem worden al deze technische problemen op een decoratieve wijze opgelost. Details als voetplaten, opstanden en afvoeren worden naadloos opgenomen in het systeem.


Het Renopar-TG systeem wordt opgebouwd uit een primer, een waterdicht membraam van 2 mm, vervolgens een instrooilaag en laatste wordt een kleurechte slijtvaste topcoating aangebracht. Het Renopar-TG systeem wordt zo opgebouwd tot een systeem van 3 tot 5 mm dik. Het systeem bezit hoogwaardige technische eigenschappen. Het systeem is elastisch, dampopen, waterdicht en bezit een hoge slijtvastheid.

Het Renopar-TG systeem is UV-bestendig en goed bestand tegen de algemeen gebruikte schoonmaakmiddelen.

ProFast Coatings
Speciaal voor het snel af kunnen werken van galerijen en balkons, introduceert Prokol haar nieuwe productlijn onder de naam ProFast Coatings. Het belangrijkste kenmerk van deze producten is dat ze oplosmiddelvrij zijn en een hoge doorloop snelheid garanderen, zelfs bij lage temperaturen. Loopvoorzieningen kunnen worden uitgespaard wat tevens een aanzienlijke kostenbesparing met zich meebrengt. Lees meer over ProFast galerij systemen...►


Folder Renopar-TG, balkons, galerijen en terrassen