Naadloze polyurea foamcoating voor meubels

 
Foam coating wordt met name toegepast in de meubel-, medische, orthopedische industrie. De foam coating van Prokol, oftewel zachtschuim coating, is bedoeld als decoratieve en functionele coating waarbij de karakteristieken van de ondergrond voelbaar blijven. Een foam coating kan dienen als afwerkinglaag, maar ook als vloeistofbestendige tussenlaag.

Eenvoudig te reinigen
Een foam coating van Prokol is eenvoudig te reinigen en onder andere geschikt voor toepassingen buiten en in de omgeving van water. Foam coating is zeer sterk, naadloos, vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in diverse kleurmogelijkheden.
Enkele voorbeelden hiervan zijn
  • soft-ligbaden,
  • outdoor meubelen,
  • luxe strandbedden,
  • matrassen en hockers
  • geluidsdempende werkplek afscheiders

 
Naadloos bekleden
Voor het naadloos bekleden van meubels heeft Prokol een flexibele foam coating ontwikkeld op basis van polyurea. Dit type foam coating is slijtvast en zowel voor binnen als buiten geschikt. De coating vormt als het ware een soepele huid voor het meubel met een zachte touche. De laagdikte van de foam coating hangt af van de toepassing en het type schuim.

De laagdikte waarin deze coatings worden toegepast is afhankelijk van de toepassing en het type schuim. De softcoats van Prokol onderscheiden zich ondermeer door hun souplesse en high resilience.

Tegenwoordig worden steeds meer combinaties gemaakt met hard- en zachtschuim in combinatie met Prokol soft polyurea coatings.

Andere interessante artikelen in dit kader:
Danone Nutricia Research Center
Mobiele kantoor
Naadloze badkamer